Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2009. február 7., szombat

Túró lepény

2 csomag túró - 50 dkg
4 dl tejföl
4 evőkanál cukor
2 evőkanál gríz
3 tojás
5 dkg. vaj
1/2 csomag sütőpor
csipet só

A túrót átnyomjuk egy krumplinyomón, a cukrot a és a tojások sárgájával habosra kavarjuk és összekeverjük a túróval és a tejföllel. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Beletesszük a grízt és a sütőport a túróba, és óvatosan hozzákeverjük a habot.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és megsütjük.

Ez a mennyiség és A/4 papírlap nagyságú tepsi mennyiségű.

Tűpróba: egy hústűt beleszúrunk a süti közepébe, és amikor kihúzzuk a tűt, és nem ragadt rá semmi, akkor megsült.

Ez a süti attól szuperjó, hogy a tölteték alatt nincs tészta, a töltelék maga a süti.
Hegedűsné Emike, a csongrádi pék feleségének receptje. Emike, mindig szerettel emlegetünk, amikor asztalra kerül a sütid!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése