Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2009. április 11., szombat

Halkrém, halas mártogatós

1 doboz olajos makréla ( 10-12 dkg.)
1 doboz olajos darabolt tonhal
1 doboz olajos hering
1 tégely vajkrém
1 citrom leve
1 -2 teáskanál mustár
csipet só
késhegynyi bors
2 keményre főzött tojás

A halkonzervekről egy kis tálkába leöntöm az olajat, a halakat villával összetöröm, a tojásokat is összetöröm villával, összekeverem a hallal, teszek hozzá az imént leöntött olajból egy keveset, sózom borsozom, hozzáöntöm a citrom levét, a mustárt hozzákeverem, és a natur vajkrémmel elkeverem. Jól zárható edénybe teszem ( egy része például belefér a vajkrémes doboza:) Néhány órára hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.

Pirítós kenyérre kenve a legjobb.

Vagy mártogatósként ehető, csíkokra vágott karalábéval, sárgarépával, uborkával.

Ha nem teszek bele kemény tojást, akkor a megkent kenyérre lehet egy- egy tojás szeletet tenni, és hajszálvékonyra vágott, hámozott citromkarikát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése