Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2009. június 29., hétfő

Vakvarjú - meg süket is.

Szombaton megint a Vakvarjúban volt búvártalálkozó, de meg kellett állapítanom, hogy a hely nem javult. Sőt...
A kerthelyiségben ültünk le, szerencsére jó idő volt, de az öreg pincér jutott nekünk, aki profi szintre fejlesztette a vendég meg nem látásának képességét. ( Lehet, ő volt az étterem címerállata...) Volt, hogy hárman, felállva integettek neki, hogy a hatalmas kerthelyiségben ( kb. 15x5 méteres nagyságban) vetné reájuk érdeklődő pillantását, hogy a mi a jó eget akarhat egy jó 20 fős asztaltársaság, fél órával az utolsó sörök kiérkezése után. Na vajon mit?
Hát ő a maga erejéből sose tudta volna meg, mert vagy vak volt, vagy vakmerő. Mert vagy nem látta, nem hallotta, vagy úgy gondolta, hogy a cégnek nincs szüksége arra a fejenként 3-4 ezresre, meg neki se a borravalóra, amit ez a 20 ember ott akart hagyni, mert voltunk olyan elvetemültek, hogy még vacsorázni is akartunk.

Nagyon nehezen értük el célunkat. És amikor végre kegyeskedett odajönni hozzánk, akkor nagyon gyorsan leadtunk a rendelésünket, de akkor meg az volt a válasz, hogy "mit gondolnak, úgysem tudok ennyi mindent megjegyezni"! az ember esze megáll, és ácsorog!
Amikor meg kértünk még egy adag kenyérlángost az előételhez, akkor közölte velünk, hogy egyáltalán nem tudja garantálni! Na ekkor azért mondtuk neki, hogy mi vagyunk tulajdonképpen a vendégek, és tán mégiscsak kéne valamit próbálkozni neki, hogy mi valamelyest elégedettek legyünk.
Kipróbáltam a kenyérlángoson készült ételüket, ami szinte szóról szóra azonos volt egy jobbfajta, általam szeretett, vastag tésztás pizzával. Jó volt, friss volt, elegendő volt.

Igaz, hogy az aszalt szilvával töltött csirkemellben annyira forró volt a szilva, hogy komoly égési sérülést okozott az éhes vendég szájpadlásán. De ez se nem a szakács, se nem a pincér hibája.

Ami viszont a pincér hibája, a figyelmetlen nemtörődömség, amivel átnézett rajtunk.
Akkora indolenciát már régen láttam. Valamikor még az átkos ántivilágban, amikor örülhetett a vendég, hogy egy-egy helyen verés nélkül megúszta személyzet abuzálását mindenféle haszontalansággal, úgymint rendelések, meg enni-inni vágyás.



Hát, nincs további kísérletezési kedvem, ide többet nem megyek.
Vakvarjú, vastag piros vonallal kihúzva a listából.

4 megjegyzés:

  1. Fogadjunk. Direkt mentetek oda :))) Azért, hogy megnézd tényleg vak - e az a varnyúúúúú:)))))

    VálaszTörlés
  2. Bluemoon már kisgyereknek is "OKOS(kodó) voltál!Jó hogy többet nem mész oda, megnyugothatnak!
    Én ismerem rendszersen járok oda Kiváló minden, hajrá így tovább!!

    VálaszTörlés
  3. Kedves gazi, örülök, hogy Vakvarjú személyzete neked tetszik. Érezd jól magad náluk.


    És hogy igazad legyen az okos(kodó) címkével.:D

    Ha azt látod, hogy az általad leírt szöveget pirossal aláhúzza a helyesírás ellenőrző, akkor javítsd ki szépen amit írtál, mert hibás a szó. Aztán figyelj oda az idézőjel használatára, meg ha a szó amit használsz, a megnyugodni, akkor az csak a beszélt szövegben fog úgy hangzani, ahogyan leírod, de helyesen írni úgy kell, hogy megnyugodhatnak.


    Azt már csak remélhetem, hogy voltál olyan szerencsés, hogy kisgyereknek is ismerhettél...

    VálaszTörlés
  4. Ez nagy gáz (vagy gazi inkább)volt azért.... Éljen a vakvarnyú és Manócska:)))

    VálaszTörlés