Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2009. szeptember 29., kedd

Sült csirke krumpli pürével almakompóttal

4 csirkecomb
1 csirkemell
só bors
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
nagyméretű sütőzacskó

A csirkecombokat besózzuk, megborsozzuk, beletesszük a sütőzacskóba, mellé a félbevágott vöröshagymát, a megtisztított fokhagyma gerezdeket, a zacskót a zárócsíkkal bezárjuk, tetejét hústűvel kiszurkáljuk, betesszük a sütőbe, és megsütjük. Amikor megsült, a zacskó tetejét egy ollóval kivágjuk _vigyázat!_
az olló nyomán felcsap a zacskóból a forró gőz, és éget! Még egy kicsit visszatoltam a sütőbe, hogy a teteje megpiruljon.

Krumplipürével és almakompóttal tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése