Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2009. október 2., péntek

Szilvalekvár

Szilva
cukor
fahéj
1,5 dl 10 % ecet


A megmosott, kimagozott szilvát lecukrozom, és megszórom őrölt fahéjjal. A gáz sütőbe egy nyolc literes fazék befér, azt megtöltöm legalább 4/5 részig a lecukrozott szilvával ( legegyszerűbb ebben az edényben lecukrozni a szilvát) összekeverem az ecettel, és kis lángra állított sütőbe teszem. 6-7 óra alatt szépen megfő. Nem kell lefedni, nem kell kavargatni, nem ragad le, nem csapkod.

Amikor kész, akkor kimosott, megszárított üvegekbe szedem, lezárom, egy -kétszer fejre állítom, hogy a bent rekedt levegő a forró szilván haladjon át, és így csírátlanodjon, majd egy konyharuhákkal kibélelt hűtőtáskába teszem, ez lesz a száraz dunszt. Két nap múlva a helyére teszem a kamrában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése