Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2009. október 24., szombat

Szilvával töltött csirekcomb

6 nagyobbacska csirke felsőcomb
6 szem szilva Ha nincs friss, akkor aszalt szilva, de ezt előtte célszerű egy kortynyi vörösborba áztatni egy-két órára

frissen őrölt bors
fogpiszkáló
egy leheletnyi olaj
két fél alma
egy rozmaring ág kb. 10 centis


A csirkecombokat kicsontozom, a hús két végén még nyitok a szeleten, hogy hosszabb legyen: azaz a kiterített combon a húst kicsit bevágom, de nem vágom végig, hogy leváljon róla a vágás eredménye, hanem éppen a széle előtt megállok a késsel, és kihajtom. A kiterített combot sózom, borsozom, és a kimagozott, félbevágott szilvát beletekerem. Azaz a jobb és bal oldalára is teszek egy egy fél szilvát, ráhajtom a hús szélét, és összecsukom a húst. Megtűzöm fogpiszkálóval, hogy szilva helyén maradjon, és ne is nyíljon szét. Nekem három fogpiszkálóval sikerült ezt elérni. Kívülről is megsózom.
A sütőzacskót beleteszem egy tepsibe, a hús batyukat olajos kézzel átsimítom, és sütőzacskóba teszem, az almát félbevárom, magházát kiszedem, és a zacskóba teszem a hús mellé,teszek mellé egy rozmaring ágat is, és lezárom.


Kb. 50-60 perc alatt kész, a combok nagyságától függően. A zacskóban szépen megpirultak a combocskák, a bőre ropogós lett, a hús zamatos, omlós.

Őszibarack befőttet nyitok, és minden barack magjának helyére egy kanálka eperdzsemet teszek.

Hát ez volt ma az ebéd, és tiramisut is ettünk még.

Aki nem jött sajnálhatja...

1 megjegyzés: