Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2010. október 25., hétfő

Étterem kritika: Basa büfé

Basa Büfé

Egy erdélyi lány Csíkszeredáról meg egy török fiú, Ahmed közös elhatározásából született büfé. A török tulajdonos tizenéves itt tartózkodása eredményeként kiválóan beszél magyarul.

Lássuk az igazi török ételt: a gyrost.

Az ételt a szemed előtt készíti frissen. Házhoz is szállít, bármit az étlapról.

A második látogatás után már megismer, örül neked, beszélget veled. Azt mondja, hogy a húst maga fűszerezi, pácolja és fűzi fel a gyroshoz, így állandó, magasan jó minőségben készül minden nap.
Vallja, hogy az állandó jó minőség létfeltétel, a visszatérő vendég az akire számítani lehet, mert itt nincs beeső vendég, mint a belvárosban. A vendég megtartásának záloga pedig a friss, jó étel és megfelelő nagyságú adag. Nos ebben a büfében minden feltétlenek maradéktalanul eleget tesznek.
Messzeföldön nála a legjobb a gyros, a hús friss, ízletes, a zöldség mindig friss, a krumpli frissen sült, forró, és a mártás eredeti.

Bevallom, süteményt még nem tudtam enni nála, mert a gyros után egyszerűen nem fér belém.
Volt hogy életem párja csak sütit evett, és igen nagyon elégedett volt a süteménye után is.

A gyrost kaphatod pitában is, de ne számíts rá, hogy azt hazáig, menet közben meg tudod enni, mert a zsebes tésztát annyira teletömi hússal és zöldséggel, hogy a pita kétkezes és nyakravalót igényel. Igyekezz vele haza, vetkőzz neki, ülj le, és gondosan fogd két kézzel, és jó étvágyat!

Csak a legjobbakat tudom mondani a Basa Büféről. Talán a legtöbbet az árulja el a véleményemről, hogy törzsvendégek vagyunk nála családilag.
Nincs olyan hét, hogy valaki közülünk ne egyen nála. Sajnos én vagyok az, aki ritkábban.
A férfi családtagjaim szerint nemcsak az étel remek a Basa büfében, hanem Ahmed kiváló vízipipát is töm, és remek barát is.

Őszintén ajánlom mindenkinek, látogasson el Ahmedhez, a Basa Büfébe, Budapest III. kerület, Békásmegyer, Duna felőli oldal, Madzsar József utca, IMO autómosó mellett a töltésen, az első üzlet.
Nyitva minden nap, 10:00 -22:30

Mi törzsvendégek vagyunk.


Csak azt nem tudom, hogy mit keres a honlapján a beköszöntőben ez a Lorem ipsum? A Lorem ipsum ugyanis semmit sem jelent. Az 1500-as években egy ismeretlen nyomdász latin vakszöveget csinált a különböző nyomdai elrendezések bemutatására .Csak egy szöveg, ami megmutatja, hogy az adott betűtipussal hogy néz majd ki az írott szöveg.
Valójában egy Cicero idézetből kiragadott részlet ez: Neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit („Senki sem szereti a fájdalmat önmagáért, vagy törekedik hozzájutni és részesedni benne csak azért, mert az fájdalom…”)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése