Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2010. október 25., hétfő

Lencse leves

David Rocco után szabadon

2 doboz lencsekonzerv
1 doboz hámozott olasz poaradicsom konzerv
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olíva olaj
egy csokor friss petrezselyem zöldje
három szelet füstölt húsos szalonna 8-10 karika füstölt kolbász
csipet só,
késhegynyi chili,
2 tekerésnyi frissen örölt bors.
1 liter víz

Az olíva olajon lepirítjuk a szélesebb csíkokra vágott szalonnát és vékony karikára vágott kolbászt.
Kiszedem az olajból és félreteszem. Az olajba belevágom az apróra vágott petrezselymet,és a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Kicsit fonnyasztom, csipet sóval, chilivel frissen őrölt két tekerésnyi borssal ízesítem. Ebbe teszem bele a paracsimkonzervet, levével együtt, szétnyomkodom, majd amikor felfőtt, kicsit kavargatva főzöm. A lencsekonzervet ekkor teszem bele, ha nem tetszik a konzerv leve, akkor azt nem öntöd bele. Annyi vízzel öntöm fel, hogy még sűrű legyen, tehát ne lepje el a víz.
Felforralod, kicsit főzöd, és kész. Tálalákor ráteszed a tányérba kiszedett levesre a pirított bacont, meg a kolbászt.

Azonnal ehető, de minél továbbáll, annál jobb. Nekünk másnap sokkal jobban ízlik, sajnos harmadnapra nem nagyon szokott maradni belőle, pedig lehet, hogy akkor még jobb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése