Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2010. október 10., vasárnap

Trófea Grill Étterem Óbuda 2

Családi ünnepség okán ismét Trófea Grill Óbuda.
Most már jelentősen többen vendég volt, de még így is messze a hely befogadóképessége alatt, de emiatt nem a vendég panaszkodik, mert az asztalok rogyásig pakolva, a készételek forróak, és persze finomak. A grillezendő választék bőséges, elégséges, de nem kiemelkedő, értem ez alatt, hogy sem különleges hús, sem különleges fűszerezettséget nem találtam, de a sokféle és sokféleképpen pácolt húsok így is a műértő közönség megelégedettségére találtak. Voltak kisebb tömeges jelenetek a grillező előtt, de ennek oka lehet az, hogy csak egy szakács serénykedik a grillező platni előtt.

Remek találmány az idényjellegű kiegészítő étlap, az azon szereplő étkeket külön zsúrkocsin hozzák körbe, és tálalják kívánság szerinti mennyiségben a tányérunkba.

Voltak külföldiek is a vendégek között, és arra jöttünk rá, hogy egy csoportot ide elhozni, egy főnyeremény a vendégeknek. A magyaros ételek tucatját kóstolhatja végig az idegen, anélkül, hogy azt kockáztatná, hogy a megrendelt étel mégse ízlik neki. Itt nincs más teendője, mint a kóstolóba kivett adagot otthagyni a tányérján, és megkóstolni a következő ételt. Bár nem nagyon láttam olyat, hogy valaki is otthagyott volna bármit a tányérján...

Aztán a teraszon éppen diót szárítottak egy nagy üstben, mustot préseltek, frissen sült szilvás lepényt kínáltak, szóval hangulatos őszi buli volt.

Ami kevéssé tetszett, az az volt, hogy bejelentkezéskor, amikor asztalt foglaltunk, közölték, hogy 12-14:15 között lehetünk az étteremben. Pedig nem egy gyors ebédre ugrottunk be, hanem születésnapot ünnepelni, családi körben, beszélgetősen nyugalmasan, hogy a háziasszonynak otthon ne kelljen pattogni a vendégek körül, tálalni, leszedni, melegíteni, italt töltögetni.
Többet enni, mint ami belénk fért, nem tudtunk volna, még további egy órás ott tartózkodás alatt sem, de legalább kényelmesen ráérősen ebédeltünk volna.
Így beszélgetni hazajöttünk.

A kiszolgálás azonban kiváló volt, figyelmesen követték minden igényünket, a kiürült tányérokat szinte azonnal elvitték.

Egy szó mint száz, jövünk még, de az időkorlátozás, ebéd időben -nem tetszik.

Persze az más, amikor kedvezményes vacsoraidőt jelöl ki az étterem, "Buli előtt, színház után" megnevezéssel, de ne már, hogy ebédidőben mondja azt, hogy kapsz két óra tizenöt percet, és oszd be ahogy akarod!

1 megjegyzés:

  1. Képzeld dobtak be hozzánk is reklámot erről az étteremről, pedig én a pesti oldalon, de nem is pesten lakom már, szóval nem annyira közel, vagy nem is tudom.

    VálaszTörlés