Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2011. augusztus 17., szerda

Rablóhús

Ismert ez más népeknél is, mindenféle variációkban, de ez hazai rabló...

6 húspálca
fél kg sertés lapocka, vagy csirke, pulyka, bárány vagy borjú hús kb 2x2 cm kockákra vágva
a felkockázott húst olíva olajba forgatjuk
15-20 dkg húsos füstölt szalonna szeletekre vágva
1 fehér hagyma negyedelve és leveleire szedve
2 nagyobb krumpli vastagabb szeletekre vágva
húsos paprika kockákra vágva
néhány vastag szelet patisszon kockára vágva (ez el is maradhat)

A kockákat igyekezzünk azonos nagyságú darabokra vágni, hogy ne lógjon ki egyik se a sorból.

A pálcákat vízbe áztatjuk, majd váltakozva felszúrjuk rá az előkészített kockákat. Olajjal megkenjük a nyársakat és a halogén sütőbe helyezzük a lábon álló rácsra. Megszórjuk görög fűszerkeverékkel és kb 150-180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük. Félidőben megfordítjuk.
Ebből megvan a hús és a köret is egyben.
Azért hat nyárs, mert csak ennyi fér be a halogén sütőbe egyszerre, és ez éppen elegendő két személy részére.

De süthetjük krumpli és zöldség nélkül is, csak húst, szalonnát és hagymát váltakoztatva a nyárson.



Egyébként süthető ez tepsiben is, sütőben sőt autentikusan parázson is grillezhető, nyári esték kedves elfoglaltságaként.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése