Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2012. október 7., vasárnap

Füstölt lazac-saláta

egy adag skandináv füstölt lazac (ezt is az ALDI-ból szoktam venni)
egy nagy, szabadföldi, érett paradicsom vékony cikkekre vágva
fél piros kaliforniai paprika csíkokra vágva
fél húsos tv paprika (a tv paprika nem a televízióhoz kapcsolódó elnevezés, hanem a tölteni való rövidítése)
két  vékony körbe-szelet  fehér saláta hagyma, vagy legalább lila hagyma, szálakra szedve
édes csili paprikából három-négy hajszálvékony szelet, "csak épp az íze végett"
2 evőkanálnyi olíva olaj
egy csavarás citromlé
két kávéskanál borecet
frissen őrölt bors
személyenként két, tenyérnyi  nagyságú  pirítós megvajazva

A zöldségeket feldarabolom, ráöntöm az olajat, citromot, borecetet összekeverem, személyenként egy-egy  salátás tálba teszem -mindegyikbe annyit, hogy a két tenyérnyi pirítósra vastagon lehessen felhalmozni- rátépkedem a füstölt lazacot, összekeverem megszórom frissen őrölt borssal és a pirítósokkal tálalom.
Mindenki megvajazza magának, és ráhalmozza a lazacos salátát.

Mmmmm, ízorgia...
(Nem volt időm lefényképezni, olyan gyorsan elfogyott)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése