Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2012. október 6., szombat

Kolbászos falatok

Egy csomag mélyhűtött leveles-vajas tészta  (az ALDI tésztája kiváló, könnyen kezelhető lapokban van egy papírdobozban)
jó minőségű, kicsit csípős füstölt kolbász, karikákra vágva
1 tojás felverve
bors

A leveles tésztát kiolvasztjuk megkenjük felvert tojással, megszórjuk egy kevés frissen őrölt borssal és  kockákra vágjuk. Mindegyik kockára egy-egy karika kolbászt ültetünk. A tepsit nem kell kikenni, mert a tészta vajas, így nem ragad bele, de ha sütőpapírt használunk, akkor a mosogatás is gyerekjáték.
Hideg sütőbe tesszük be és megsütjük.
Akkor van kész, amikor a tészta felemelkedik, hólyagosra sül, a kolbász pedig kienged a zsírjából.

Nem szokott kihűlni, frissen elfogy, szinte a tepsiből...
Ha mégis kihűlne, mert pl. előre el kell készíteni, akkor forró sütőbe betéve, pár perc alatt ismét friss, ropogós lesz.

A recept Zsófitól, a fiam barátnőjétől ered.A leveles-vajas tésztából bármilyen snacket lehet sütni, sajtosat, füstölt sajtosat, baconosat,  virsliset, bármilyet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése