Most látom csak, ez a klasszikus még hiányzik:)
6 szelet sertéskaraj, (vagy tarja, ha a kicsit zsírosabb húst szereted)
2 tojás
20 dkg liszt
15-20 dkg zsemlemorzsa
zsír, vagy olaj a kisütéshez, (vagy fele zsír, fele olaj)
A húst vastag szeletre vágattam a hentessel, vagy egyben veszem meg. Ha egyben vettem meg, akkor óvatosan kicsontozom, és az egyben lefejtett húst felszeletelem. Úgy egy ujjnyi vastag szeleteket vágok belőle.Ezután kiklopfolom, és gyengéden besózom.
A szeleteket lisztbe forgatom, majd a sóval felvert tojásba, ismét lisztbe, újra tojásba, és végül meghempergetem a zsemlemorzsában. Ha lehet, akkor azonnal forró zsíradékba teszem,és magas hőfokon mind a két oldalát megsütöm. Viszonylag gyorsan kell sütni, ezért a magas hőfok, mert ha lassan alacsony hőmérsékleten sütöm, akkor rágós lesz. A zsír, vagy olaj rendes mennyiség legyen, annyi, hogy legalább félig ellepje a szeleteket, de az se baj, ha ellepi.
Amikor megsült, papírtörlőre szedem, és egy másik papírtörlővel letakarom.
Azonnal fogyasztandó, mert frissen sütve az igazán finom.
Klasszikusan sült krumplival tálalom, de príma egy nagy tál salátával is, sőt őszibarack kompóttal és egy kanálnyi áfonyalekvárral a felezett őszibarack közepére téve - is pompás.
2009. április 11., szombat
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése