Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2011. március 20., vasárnap

Csirkemell csíkok sörbundában

egy egész kifilézett csirkemell
1 tojás
kb. fél dl víz
a mokkáskanál só
annyi liszt, hogy ebből sűrű de még folyós tésztát kavarjunk
majd annyi sör, amennyivel palacsinta tészta sűrűségűre visszahígítjuk.

A masszát lehet ízesíteni egy mokkás kanálnyi őrölt borssal, sóval.

A csirkemellet csíkokra vágjuk és beleforgatjuk a sörös tésztába.
Bő forró zsíron aranybarnára sütjük, sült krumplival vagy krumpli pürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése