1 zacskó mélyhűtött tengeri halfilé (legalább 500 gr.-os)
1 zacskó Kotányi Halak fűszerkeverék
3-4 evőkanál liszt
kb. 5 dkg vaj
1 dl olívaolaj
fél citrom leve + 5 dkg vaj
evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld
A halat kiolvasztod a hűtő rendes részében, papírtörlővel szárazra törlöd, és beszórod a fűszerkeverékkel. A serpenyőben felolvasztod a vajat és hozzáöntöd az olajat. A halat lisztbe forgatod, és beleteszed a forró zsíradékba. Vársz, nem tologatod, nem piszkálod a serpenyőben, amikor megsült az egyik oldala, kb. 3 -5 perc múlva, akkor lapáttal alányúlsz, és megfordítod. Amikor a másik oldala is megsült, akkor ismét megfordítod, és újra az első oldalt pirítod kissé. Amikor kész, kiveszed.
egy új edényben felolvasztod a vajat, de nem sütöd, és belecsavarod a fél citrom levét. Leveszed a tűzről, és belekevered a petrezselyemzöldet.
Főtt krumplival tálalod, és a sült halra kanalazol a citromos petrezselymes forró vajból.
2009. január 30., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése